Landstede Groep

Meander Bigband 25 jaar!

Op 18 februari 2023 vieren we dat de schoolband van het Meander College alweer 25 jaar jong is!

In 1998 werd in Zwolle een schoolband opgericht door de pas afgestudeerde muziekdocent Albert Dam. Hij had - naar voorbeeld van de Bogerman Bigband uit Sneek - de ambitie om een schoolband op te richten waar je bij wilde horen. De ambities van de muziekdocent reikten gekscherend van “een eigen vrachtwagen” tot “een concerttour door de USA”. Beide ambities horen inmiddels tot de geschiedenis van de schoolband van het Meander College.

Op zaterdag 18 februari laat de schoolband zich in al haar facetten horen in Theater de Spiegel! De avond wordt geopend door de Meander JUNIOR Bigband onder leiding van muziekdocent Jasper van der Deen. De leerlingen uit klas 1 en 2 van het Meander hebben “hun eigen band” en mogen in de Spiegel dit 5e lustrumfeest openen. Aansluitend zal de Meander REUNION Bigband optreden. Meerdere oud-leden van de band spelen inmiddels als professional in de (inter)nationale muziekscene of hebben hun schoolbandervaring meegenomen naar een andere bigband.

Als support-act van de huidige Meander Bigband zal na de pauze de negenkoppige formatie “Broken Brass” het podium overnemen. Met links naar Zwolle, Bogerman Bigband en Albert Dam is deze band een logische aanvulling voor deze feestavond. Het concert wordt uiteraard afgesloten door de huidige Meander Bigband onder leiding van Albert Dam en wordt aangevuld met gastsolisten en strijkers van het Vuurvogel Kamerorkest.

KLIK HIER voor je tickets:
https://zwolsetheaters.nl/programma/meander-bigband-broken-brass

Stel je vraag

Contact

Bel ons: (088) 850 77 70
Of mail naar: bigband@meandercollege.nl

 

Ons bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle